Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی اتحادیه صیادان ایران گفت: ضروری است تا مجلس یازدهم در راستای رشد اقتصاد دریامحور در کشورمان گام‌های مهم و ویژه‌ای را با مشورت و همکاری جوامع ساحل‌نشین بردارد.

کامران آتین صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار کرد: شاه کلید توسعه اقتصاد دریایی کشور در دستان نمایندگان نوار ساحلی در مجلس شورای اسلامی است و باید در این دوره همت کرده و گام بلندی در راستای ارتقای جایگاه اقتصاد دریامحور در اقتصاد کلان کشورمان بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که یکی از راههای توسعه اقتصاد دریایی، وضع یا اصلاح قوانین به نفع صیادان و ایجاد گشایش‌های ویژه در بهره‌مندی از ظرفیت دریا در اقتصاد ملی است، خاطرنشان کرد: ساحل‌نشینان انتظار تجهیز یک تریبون جدید را از سوی نمایندگان برای پیگیری مطالبات‌شان در حوزه دریا دارند تا بتوانند در راستای بهره‌مندی هرچه بیشتر از سواحل و دریاهای جنوبی کشور، گام‌های عملی بردارند.

سخنگوی اتحادیه صیادان کشور با اشاره به ضرورت ایجاد فراکسیونی خاص در مجلس به منظور بررسی و پیگیری مستمر مشکلات و مسائل مرتبط با دریا، تصریح کرد: اقتصاد دریامحور در دنیا کانون اصلی تمرکز بسیاری از کشورهای جهان است اما سهم ما از اقتصاد دریایی در کشورمان مطلوب نیست.

 

آتین، ادامه داد: در تصمیمات کلان کشوری باید نگاه به استان‌های نوار ساحلی تقویت و نقش و جایگاه این استان‌ها در اقتصاد ملی پررنگ‌تر شود و در عین حال در قالب فراکسیونی خاص در مجلس، راهکارهای قابل اجرا در این زمینه به طور مداوم رصد و پایش شده و وزرای مربوطه ملزم به حضور در این فراکسیون و ارائه برنامه‌های خود در این زمینه شوند.

وی همچنین به سهم کشورهای مختلف از اقتصاد دریامحور و تأکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی توجه هرچه بیشتر ب سواحل جنوبی کشور بخصوص سواحل مکران اشاره و با بیان این که ایران در مقایسه با کشورهای پیرامونی خود هنوز نتوانسته سهم خود را از اقتصاد خلیج فارس و دریای عمان جز در دو سه محور احصا و صیانت کند، بیان داشت: در شرایط کنونی اقتصاد ایران که با تحریم‌های ناجوانمردانه آمریکا مواجه است، اتکای به اقتصاد دریامحور که لوازم آن نیز در درون کشور بومی شده و امکان تولید و توسعه آن نیز وجود دارد، می‌تواند یکی از کانون‌های حمایت از اقتصاد ملی باشد.

این فعال اجتماعی هرمزگان اضافه کرد: جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی نیز در این حوزه میسر است و فعالان کنونی این بخش نیز قادرند تا در صورت توجه ویژه دولت و مجلس به این حوزه، به جذب سرمایه‌گذار مبادرت کرده و رشد و توسعه اقتصادی و اشتغال قابل‌توجهی را فراهم آورند.

آتین همچنین یکی از ضرورت‌های حوزه آموزش در کشور را تدوین دروسی ویژه در مدارس جهت آشنایی دانش‌آموزان با ظرفیت‌های بندری و دریایی کشورمان برشمرد و گفت: جهت‌دادن ذهنیت نسل آینده کشورمان به سمت و سوی اقتصاد دریامحور در افق آینده توسعه آن بسیار ضروری است که باید از هم‌اکنون مورد پیگیری قرار گیرد.

وی همچنین به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در بومی‌سازی دانش دریایی در کشور اشاره و عنوان کرد: بسترسازی برای ایجاد و فعالیت هرچه بیشتر این قبیل شرکت‌ها با حضور نیروهای توانمند علمی هرمزگان در آن می‌تواند به آینده توسعه دریایی کشور کمک کرده و راه‌های روشنی را در پیش روی این حوزه بگشاید.

سخنگوی اتحادیه صیادان ایران بیان داشت: نمایندگان نوار ساحلی باید بکوشند طرح و لوایحی در مجلس تصویب شود که به رونق بنادر و سواحل انجامیده و توسعه و پیشرفت شهرهای ساحلی و ارتقای معیشت مردمان ساکن در آن را منجر شود.

آتین پیشنهاد داد: نمایندگان دوره یازدهم مجلس می‌توانند ایجاد کمیسیونی خاص در مجلس با عنوان کمیسیون بنادر، سواحل و دریانوردی و صیادی را مورد بررسی قرار دهند چرا که مهم‌ترین ظرفیت ملی ما در دریاها نهفته است اما عملا کار ویژه‌ای در این زمینه که به احیای نقش تاریخی ایران در اقتصاد دریایی جهان بیانجامد، صورت نگرفته است.

وی گفت: نمایندگان استان باید در پیگیری این مطالبه جامعه صیادی پیشرو باشند تا اتفاق بزرگی در این دوره به نفع هرمزگان و استان‌های جنوبی کشور رقم بخورد که تضمین‌کننده رشد استان‌مان و ارتقای تراز زندگی مردم و تقویت معیشت آنان باشد.

انتهای پیام/3264

منبع: فارس

کلیدواژه: اقتصاد دریایی توسعه سواحل نمایندگان اقتصاد دریامحور اقتصاد دریایی توسعه اقتصاد اقتصاد دریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۳۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد

به گزارش خبرنگار مهر، علی احمدی زاده صبح یکشنبه در نشست با اساتید دانشگاهی و نخبگان و متخصصین حوزه اقتصاد و دریا گفت: سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری در ۹ بند نقشه راهی است که مسئولان ارشد ملی و استانی باید اهتمام لازم را با یک برنامه ریزی مدون، محور توسعه استان قرار دهند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر افزود: استان بوشهر با دارا بودن حدود ۹ هزار کیلو متر مرز آبی با خلیج فارس و همسایگی با کشورهای حوزه خلیج فارس از اهمیت سوق الجیشی و اقتصادی قابل توجهی برخوردار است، استانی که به واسطه موقعیت استراتژیک و داشتن منابع مختلف یکی از منابع تولید ثروت محسوب می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بیان کرد: استفاده از نخبگان دانشگاهی جهت استفاده از ظرفیت‌های اقتصاد دریا در استان امری ضروری است که حلقه مفقوده را شناسایی و با استفاده از تجارب کشورهای موفق نسبت به احصا آن اقدام کنند.

احمدی زاده افزود: استان بوشهر استانی با ظرفیت کرانه‌ای و پس کرانه و استفاده از حوزه‌های گردشگری دریایی، شیلات، صنایع فراساحل، بنادر، صنایع کشتی سازی و حمل و نقل دریایی می‌تواند به هاب منطقه تبدیل شود.

توسعه آبزی‌پروری

مدیر طرح ملی تکمیل زنجیره پرورش ماهی در قفس گفت: یکی از مغفول مانده‌های حوزه استان بوشهر صنعت نوین آبزی پروری است و با توجه به خشکسالی مستمر، کاهش منابع آب شیرین سطحی و زیرزمینی و ترجیح مصرف این منابع در آب شرب، تنها گزینه پایداری با رشد آبزی پروری کشور، پرورش ماهی در قفس است.

احمدی زاده ادامه داد: سازمان شیلات ایران تولید ۲۰۰ هزار تن انواع ماهی در قفس را در پایان برنامه ششم توسعه پیش بینی کرده بود و محقق نشد و در برنامه هفتم توسعه نیز پیش بینی به ۵۰۰ هزار تن رسیده است که با صنعت قدیمی و عدم بروز رسانی و عدم تولید فناوری یا انتقال تکنولوژی محقق نخواهد شد.

رئیس جهاد دانشگاهی عنوان کرد: در حال حاضر کشورهایی همچون نروژ، استرالیا، ایتالیا، چین و کشورهای آسیای شرقی پیشتاز هستند که کشور ما نیز برای تأمین امنیت غذایی کشور نیازمند تولید فناوری یا انتقال فناوری با کمک دانشگاهیان و نخبگان است.

وی بیان کرد: متأسفانه روند پیش بینی سازمان شیلات ایران و مجموعه‌های حاکمیتی موفق نبوده‌اند و باید کار به مجموعه‌های علمی که وظیفه و ظرفیت تولید فناوری را دارند جهت تولید فناوری و تکنولوژی در صنعت آبزی پروری و حوزه‌های دیگر اقتصاد دریا محور که پیشران هستند واگذار شود.

احمدی زاده در پایان گفت: در برنامه پیش بینی شده باید الزامات بازار، سرمایه گذاری، تسهیلات بانکی، نیروی متخصص، تأمین سایت‌های پشتیبان ساحلی، ماهیان بومی با رویکرد اصلاح نژادی، شناورها و تجهیزات مورد نیاز، مراکز تکثیر، تأمین مولدین، لارو و بچه ماهی و غذای آبزیان مورد توجه ویژه قرا گیرد.

کد خبر 6090746

دیگر خبرها

  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • محمودزاده: پرونده چای دبش لاپوشانی شد، در پرونده کاظم صدیقی هم کوتاهی شد /چرا تا قبل از عذرخواهی صدیقی ورودی به پرونده زمین خواری در ازگل نشد؟
  • محمودزاده: موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود