Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، چهره‌های شناخته شده و همچنین کارگردان‌های جوان تئاتر که هر کدام با آثاری که به صحنه برده اند جایگاه خاصی را در تئاتر ایران به خود اختصاص داده اند، در بخش‌های مختلف سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حضور دارند.

جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر در بخش‌های «چهل سالگی انقلاب»، «مسابقه بین‌الملل»، «مسابقه ایران - دو» و «مهمان» پذیرای کارگردان‌های شناخته شده تئاتر ایران از نسل‌های مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش «چهل سالگی انقلاب» نام هنرمندان شناخته شده‌ای دیده می‌شود که آثار خود را با مضامین مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین دفاع مقدس به صحنه می‌برند.

هادی مرزبان با نمایش «آهسته با گل سرخ» اثر استاد اکبر رادی، حمیدرضا آذرنگ با نمایش «خنکای ختم خاطره» و کوروش زارعی با نمایش «خورشید از حلب طلوع می‌کند» از هنرمندان شناخته شده‌ای هستند که آثار خود را در بخش «چهل سالگی انقلاب» سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اجرا می‌کنند.

جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر در بخش «مهمان» خود پذیرای علی رفیعی کارگردان و طراح مطرح تئاتر ایران است که نمایش «خانه برناردا آلبا» را در این بخش به صحنه می‌برد.

بهروز غریب پور با اپرای «عشق»، امیر دژاکام با نمایش «مکبث» و منیژه محامدی با نمایش «تبرئه» از دیگر چهره‌های شناخته شده کارگردانی تئاتر ایران هستند که در بخش «مهمان» این دوره از جشنواره حضور دارند.

در این بخش هنرمندان شناخته شده نسل دیگری از کارگردانی تئاتر در ایران نیز همچون علی اصغر دشتی با نمایش «نامبرده»، جابر رمضانی با نمایش «موی سیاه خرس زخمی»، نصیر ملکی جو با نمایش «طناب»، شهاب آگاهی با نمایش «پرومته – طاعون» و کوروش سلیمانی با نمایش «خرده نان» دیده می‌شوند.

بخش «مسابقه ایران - دو» جشنواره سی و هفتم تئاتر هم شاهد حضور هنرمندانی، چون رضا صابری از چهره‌های با سابقه و شناخته شده تئاتر استان خراسان رضوی است که در این دوره از جشنواره تئاتر فجر نمایش «دریاچه قو» را به صحنه می‌برد.

در این بخش، کارگردان‌های جوانی که آثارشان در یک سال گذشته تئاتر ایران مورد توجه مخاطبان و منتقدان تئاتر قرار گرفته بود نیز حضور دارند؛ هنرمندانی همچون محمد برهمنی با نمایش «زندگی در تئاتر»، سهیل ساعی با نمایش «افرا یا روز می‌گذرد»، احسان جانمی با نمایش «افرا» از اصفهان و «عند از مطالبه» سامان خلیلیان. البته در این بخش کوروش سلیمانی با نمایش «خرده نان» نیز که از آثار بخش مهمان جشنواره سی و هفتم است، حضور دارد.

سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در بخش «مسابقه بین الملل» خود میزبان چند کارگردان شناخته شده تئاتر ایران است. آرش دادگر با نمایش «او» و پیام دهکردی با نمایش «مرگ و پنگوئن» از جمله هنرمندان با سابقه‌ای هستند که در بخش «مسابقه بین الملل» این دوره از جشنواره حضور دارند. نمایش «خنکای ختم خاطره» حمیدرضا آذرنگ، از آثار بخش «چهل سالگی انقلاب» نیز در «مسابقه بین الملل» جشنواره سی و هفتم به صحنه می‌رود.

همچنین در این بخش هنرمندانی، چون فرهاد فزونی با نمایش «دستور العمل‌های پرواز برای خدمه و خلبان»، مهران رنجبر با نمایش «استیو جابز» و سیاوش بهادری راد با نمایش «ابلوموف» حضور دارند.

****

بیست و شش کارگردان زن در سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر

اگر کارگردانان حاضر در بخش‌های مسابقه‌ی ایران -یک، مسابقه‌ی ایران -دو، مسابقه‌ی بین‌الملل، چهل سالگی، مهمان، رادیویی، خیابانی و دیگرگونه‌های اجرایی را از لحاظ نسبت حضور زنان به مردان بنگریم به تفکیک زیر می‌رسیم؛


در بخش مسابقه‌ی ایران -یک؛ ۲۴ کارگردان مرد و پنج کارگردان زن
در بخش مسابقه‌ی ایران- دو؛ ۲۳ کارگردان مرد، بدون حضور کارگردانان زن
در بخش مهمان؛ ۱۸ کارگردان مرد و پنج کارگردان زن
در بخش چهل سالگی؛ ۱۷ کارگردان مرد و دو کارگردان زن
در بخش رادیویی؛ هشت کارگردان مرد و دو کارگردان زن
در بخش خیابانی؛ ۲۱ کارگردان مرد و پنج کارگردان زن
و در بخش دیگرگونه‌های اجرایی؛ ۱۲ کارگردان مرد و شش کارگردان زن حضور دارند.

در بخش مسابقه‌ی تئاتر بین‌الملل در قسمت مربوط به کارگردانان ایرانی؛ از میان ۱۸ اثر حاضر، ۱۷ اثر توسط کارگردانان مرد و یک اثر وسط یک کارگردان زن روی صحنه می‌رود.

با نگاهی جزئی‌تر زنان حاضر در مسابقه‌ی ایران یک عبارتند از: دایانا فتحی، نرگس صابری، شیما عرب، ندا قاسمیان و سعیده آجربندیان.

در بخش مسابقه‌ی ایران دو، کارگردان زنی حضور ندارد و پنج کارگردان زن بخش مهمان عبارتند از؛ منیژه محامدی، نرگس هاشم‌پور، گلناز اکبری، گلچهر دامغانی و مهرنوش نراقی.

دو کارگردان زن بخش چهل سالگی نیز شامل نرگس صابری و مارال ایزدبخش است.

در بخش رادیویی نیز دو کارگردان زن عبارتند از: نازنین مهیمنی و طاهره شاددل.

پنج کارگردان زن بخش خیابانی نیز شامل حسنا قبادی، غنچه شکوهیان، نازیلا امینی، مارال ایزدبخش و سمیه مهری است و شش کارگردان زن حاضر در بخش دیگرگونه‌ها عبارتند از: سما موسوی‌فخر، مهرنوش نراقی، زهرا اخلاقی، کیمیا خطیب‌زاده، آزاده شاهمیری و نازنین‌زهرا رفیعی.

در بخش مسابقه‌ تئاتر بین‌الملل نیز در بخش کارگردانان ایرانی تنها زن حاضر نرگس هاشم‌پور است.

سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر از ۲۲ بهمن تا چهارم اسفند به دبیری نادر برهانی‌مرند برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تئاتر هنرهای نمایشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۹۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ نمایش «آلاء» به نویسندگی و کارگردانی محمد کاظم تبار، پیش از این در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی دائجون کره جنوبی، چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، تئاتر شهر و همچنین سالن اصلی تالار مولوی به روی صحنه رفته بود اینبار در هفته دوم اردیبهشت ماه با حمایت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ششمین جشنواره مونودراما در شهر نابل تونس به روی صحنه می‌رود. شیما جعفرزاده به عنوان بازیگر و همچنین فرهاد قائمیان و محمدرضا آزادفرد با صدای خود در این نمایش محمد کاظم‌تبار را یاری خواهند داد.  

کاظم تبار در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: نمایش آلاء در سال ۱۴۰۰ تولید شد که از آن به بعد در سالن اصلی مولوی، جشنواره‌ فتح خرمشهر، جشنواره‌ بین المللی تئاتر فجر، سالن قشقایی تئاتر شهر، جشنواره دائجون کره جنوبی به اجرا درآمد و در حال انجام تمرینات نهایی جهت اجرا در تونس هستیم.

آلاء در ادامه افزود: در هر مرحله‌ اجرایی تغییراتی چه در متن، چه در میزانسن و حرکات داشته که این اجرا نیز از این امر مستثنی نبوده است. به طور کل می‌توان گفت این اجرا ۳۰ درصد با اجرای اول آلاء در تالار مولوی تفاوت کرده است. آلاء دعوتنامه‌های مختلفی از شرق آسیا و اروپا نیز دریافت کرده که در حال رایزنی با جشنواره‌های مبدا هستیم.

وی اظهار داشت: البته درباره اجرای تونس باید عرض کنم قرار بود پارسال در این جشنواره حاضر باشیم، اما به دلایلی این اتفاق ممکن نشد تا امسال که مجددا نمایش در این جشنواره پذیرفته شد. البته این اتفاق بدون حمایت‌های کوروش زارعی که برادرانه و دلسوزانه حامی این نمایش بودند و رایزن فرهنگی ایران در تونس، امکان پذیر نبود.

آلاء اظهار داشت: به لحاظ توانمندی تئاتر ایران ظرفیت‌های خوب و نابی دارد که ظرفیت ارائه‌ آن در سراسر دنیا وجود دارد که این امر نیاز حمایت‌های همه جانبه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد است تا توانایی و استعداد‌های ایرانی در سراسر دنیا به منصه‌ ظهور برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاهی متفاوت به جنگ در تئاتر/ روایتی به پنج گویش متفاوت از  سرانجام وقایع جنگ
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • قدردانی از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • نکوداشت اکبر زنجانپور در نوزدهمین «شب کارگردان»
  • «اکبر زنجانپور» در نوزدهمین دوره شب کارگردان تجلیل خواهد شد
  • داوران نوعی نگاه جشنواره کن معرفی شدند
  • داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم