Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعدادی از آژانس های مسافرتی خارجی، سفرهای خود به ایران در ابتدای سال جدید را به دلیل آن چه رسانه های غربی از ایران نشان داده اند، لغو کرده و بسیاری از توریست ها که رفتار اغتشاشگران را دیدند، پا به ایران نخواهندگذاشت اما چه کسی جوابگوی این خسارات خواهد بود؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ روز جمعه اگر به مرکز شهر اصفهان می رفتید، با چهره ای متفاوت از شهر روبرو بودید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عده ای از افراد با فراخوان تجمعی که از شب پیش از آن در یکی از کانال های تلگرامی منتشر شده بود، در میدان امام (ره) و میدان انقلاب در اطراف سی و سه پل تجمع کرده بودند؛ تجمعی که هر چند تعداد زیادی از مردم در آن حضور نداشتند اما نکته ای مهم داشت و آن شیوه اعتراض و تلاش برای از بین بردن اموال عمومی و حمله به ماموران حاضر در آن مکان ها بود.

همین امر موجب شد که نیروی انتظامی به عنوان حافظ اصلی امنیت در این میادین اقدام به متفرق کردن این افراد کند؛ در این میان اما نوع برخورد و توجه توریست های خارجی قابل توجه بود؛ این افراد در ساعت های ابتدایی بعد از ظهر، از حضور خانواده های ایرانی، بازی کودکان در فضای سبز این میادین و نیز حرکت درشکه ها و مغازه های صنایع دستی در شگفتی و حیرت بودند، اما با شروع اعتراضات ناگهان ترس در چهره همه آن ها دیده شد و تمام تلاش خود را می کردند که هرچه سریع تر این مکان ها را ترک کنند.

شاید در نظر اول این امری عادی تلقی شود اما اگر به طور دقیق مورد واکاوی قرار گیرد، تاثیر عمیق این اغتشاشات بر صنعت توریست اصفهان مشخص می شود.

رئیس آژانس توریستی «کلیو» فرانسه می‌گوید، بسیاری از مشتریان سفر ۲۰۱۸ خود را به ایران تعلیق کردند. خبر را «امید شکوهی» مترجم زبان فرانسه و راهنمای فرهنگی که با این آژانس همکاری می‌کند به روزنامه ایران می‌دهد. رئیس آژانس توریستی کلیو فرانسه این خبر را به‌دنبال اعتراضات و ناآرامی‌های روزهای اخیر در برخی از شهرهای کشور اعلام کرده است.

آلمان هم از شهروندان خود در ایران خواست در محل‌های تجمع حضور نیابند و به هیچ وجه از اعتراضات فیلم تهیه نکنند. این اتفاقات در حالی روی می‌دهد که رونق گردشگری در کشور یکی از مهم‌ترین اهداف دولت بود.

همین خبر کوتاه از فرانسه نشان دهنده عمق تاثیر این آشوب ها که به بهانه اقتصادی در جامعه به وجود آمده بود بر اقتصاد شهر اصفهان است.

دلیل این نوع تعلیق ها اگرچه تا حدودی به سیاست خصمانه غرب علیه ایران برمی گردد، ولی بخش اعظمی از آن ها به دلیل چهره ای است که رسانه های غربی سالیان سال برای مردم غرب از ایران ترسیم کرده اند.

اگر در میان مردم آمریکا و اروپا در طول سالیان گذشته می رفتید، مردم ایران را تندروهای مذهبی می دانستند که با هر خارجی به شدت برخورد می کردند، این تاثیر زمانی بیشتر می شد که برای غربیان فیلم های سینمایی مانند آرگو نیز تهیه و پرتکرار پخش می شد.

ایران در طول دهه گذشته سعی کرده است از طریق توریست های اندکی که به ایران می رفتند، این اثر را تا حدودی مرتفع کند و در این میان جشنواره های زیادی برای جذب توریست با هزینه های بالا برگزار کرد که نتیجه آن یکی دو سال اخیر به بار نشست و شاهد رشد گردشگری در ایران بودیم و ایران را به عنوان یکی از مقاصد گردشگری در جهان تبدیل کرد.

اما آشوب های جدید در برخی از شهر های ایران، با نوع پوشش خبری که رسانه های غربی و خودفروختگان حاضر در غرب به این آشوب ها می دهند و فیلم های دقیق فیلمبرداری شده و پخش شده در سطح غرب به یکباره تمام آن چه که مسئولان در طول این سال رشته بودند، پنبه کرد.

این تنها بخشی از ماجراست که توسط رسانه ها به دست ما رسیده است و بخش عمده ای از تاثیر بر صنعت توریست در آینده  را می توان در چهره ترسیده توریست های حاضر در میدان امام و سی و سه پل دید که بدون شک نه تنها ایران برای مقصد سفرهای آینده خود انتخاب نخواهند کرد، بلکه مانع سفر نزدیکان خود به کشور ما می شوند.

حال این سوال مطرح می شود که چگونه اعتراضی که به بهانه وضعیت اقتصادی شهر راه افتاده است و مکرر در ظاهر بر پیگیری وضعیت اقتصادی کشور تاکید می کند، این گونه تیشه بر ریشه صنعت گردشگری اصفهان می زند؟

چون عده ای که خود را در ظاهر مردم مستضعف می دانند به خود اجازه می دهند که شغل چند صد هزار نفر در شهر اصفهان را که به نوعی با صنعت توریست در ارتباط هستند را به خطر بیندازند.

اصفهان که امروز در طرح آمایش سرزمینی خود و برنامه پنجم توسعه، صنعت توریست را به عنوان صنعت برتر خود انتخاب کرده است، چقدر باید هزینه کند تا بتواند به نقطه ای که تا پیش از اغتشاش ها و ناآرامی ها در آن قرار داشت برگردد و این هزینه ای از جیب چه کسانی خرج خواهد شد؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۴۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما

ایسنا/اصفهان تماشاخانۀ ماه در عمارت تاریخی سعدی اصفهان، میزبان نمایشی بر پایه هویت، خودشناسی و شناخت حقیقتِ خویشتن است. نمایش «تشریفات ساده» ازاین‌رو اهمیت دارد که بر ضرورت خودشناسی به‌عنوان کلید گذر از جهل و ظلمت به سمت آگاهی و نور تأکید دارد.

سعید امیرسلیمانی، کارگردان نمایش «تشریفات ساده» در گفت‌وگو با ایسنا و ضمن اشاره به اینکه نمایش «تشریفات ساده» روایتی بر پایه هویت، خودشناسی و شناخت حقیقت خویشتن است، بیان کرد: داستان این نمایش در یک‌ شب سرد بارانی در ناکجاآباد می‌گذرد و محور آن کشف رمز از پرونده قتلی معماگونه است. صورت مقتول کاملاً از بین رفته و قابل شناسایی نیست و تنها مظنون پرونده نیز نه برگۀ هویتی دارد و نه به یاد می‌آورد که در شبانه‌روز گذشته چه بر او گذشته است. متهم مدام ضدونقیض می گوید، دروغ می بافد و خود حقیقی‌اش را کتمان می‌کند. 

او در خصوص چگونگی شکل‌گیری ایده این نمایش افزود: من در سال ۱۳۸۵ زمانی که فیلم «تشریفات ساده» از «جوزپه تورناتوره» را در شبکه ۴ دیدم، داستان فیلم به دغدغه اصلی من تبدیل شد و می‌خواستم با بیان این دغدغه‌، یک نمایش هدفمند را به مخاطب ارائه دهم. سعی من بر این بود که در این نمایش برخلاف بسیاری از نمایش‌های دیگر، به جای تلاش برای خنداندن و سرگرم گردن مخاطب، به دنبال انتقال مفهوم، اندیشه و پیام باشم.

این کارگردان با تأکید دوباره مبنی بر اینکه «تشریفات ساده» یک نمایش دغدغه‌مند و هدفمند است و به دلیل تلفیق سینما و تئاتر، نسبت به کارهای دیگر متفاوت است، اضافه کرد: تم نمایش «تشریفات ساده» هویت و خودشناسی است. کلید گذر از جهل و ظلمت به سمت آگاهی و نور. این نمایش قبل از کرونا آماده اجرا بود ولی با شیوع کرونا اجرای آن چندین سال متوقف‌ شد و بالاخره امسال فرصت اجرای آن را پیدا کردیم. 

او افزود: نمایش «تشریفات ساده» برای مخاطب بالای ۱۲ سال مناسب است و علاوه بر مخاطب عام، می تواند برای علاقه‌مندان به حوزه‌های روانشناسی و ادبیات نیز جذاب و مفید باشد.

امیرسلیمانی خاطرنشان کرد: عدم‌حمایت مالی یکی از مشکلات اصلی هنرمندان تئاتر در اصفهان است که باعث شده بسیاری از هنرمندان نیز به دلیل شرایط اقتصادی تمایلی به فعالیت در حوزه تئاتر نداشته باشند. همچنین با توجه به افزایش هزینه‌ها و قیمت بلیت، هر ساله از تعداد مخاطبان تئاتر نیز کاسته می شود. علاوه بر این کمبود پلاتو تمرین و سالن اجرا در شهر اصفهان در مقایسه با تعداد هنرمندان، فارغ التحصیلان و علاقه‌مندان به تئاتر و نیز هزینه اجاره بها برخی از سالن‌های تئاتر سبب شده که هنرمندان به مرور زمان به دلیل عدم حمایت، کمبود امکانات، هزینه‌های بالا و مشکلات مالی از این فضا فاصله بگیرند. 

او اضافه کرد: در نمایش «تشریفات ساده»، فرشید ایل بیگ، سامیار سرافراز، مهدی معین، الهام سادات ایون، مهران کاشی و امیرعباس فصیحی به ایفای نقش پرداخته‌اند. همچنین مجید بدیع زاده به‌عنوان تهیه‌کننده و رضا کنگازیان به‌عنوان مدیر روابط عمومی در این نمایش حضور دارند. 

به گزارش ایسنا، نمایش «تشریفات ساده» تا ۱۳ اردیبهشت‌ماه هر شب ساعت ۱۹ در تماشاخانه ماه حوزۀ هنری استان اصفهان، واقع در خیابان استانداری به روی صحنه می‌رود و علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه بلیت این نمایش به سایت تیوال مراجعه کنند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • سومین دوره جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • میمند شهر ملی شیشه گری
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • «تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما